#Advent18: 5 úžasných způsobů, jak dostat váš (nejen) stromek do novin

Jsou barevné, jsou docela levné, každý kus je originál a hlavně téměř na nic  (nežijete-li v zimě a nedostatku) nejsou dobré – to jsou včerejší noviny. Co s nimi? Sběr surovin je sice fajn nápad, „purpura na plotně“ taky, ale před tím se můžeme v tomto vánočním čase nad tím pestrobarevným či strohým kusem papíru pozastavit a zkusit z něj něco vyrobit. Takže chcete-li mít originální a dobře vypadající smrk, borovičku nebo … oh, tannenbaum, který se navíc ne úplně svou vinou medializuje, tak si přineste  noviny a poslouchejte.

Girlandy na všechny způsoby: Klasika nad klasiky. Existuje hvězdné nebe způsobů, jak obléct stromek, okno, nebo dveře do hávu táhnoucích se řetězů

 

 

 

 

 

 

 

Vánoční hvězdička: Pro zbytek světa svátky klidu a míru, pro studenty konec zimního semestru. Tak se dá také charakterizovat předčasí Vánoc. Už jste po semestru úplně rozložili propisku? A můžete ještě najít pérko ? Pokud ano, je to fajn, protože my Vám nabídneme způsob, jak ho začlenit do vánoční dekorace . Tahle star sice není zrovna mediální , ale s trochou snahy to půjde i z nějakého časopisového coveru.

Související obrázek

Cool origami, co jsem vůbec nenašel na Pinterestu: v době, kdy se cení jednoduchost a důmyslnost, zažívá toto japonské umění čirou renesanci. Není sice ještě tak populární jako karate nebo Daihatsu, ale co není, může být. I když pochází z dalekého orientu, zcela jistě zapadne i na vaši klasickou czechmade větev: https://cz.pinterest.com/pin/344455071472226560/ Book Origami Ornament This beautiful origami ball is hand folded from 30 pages of an old book. Specifically, Geoffrey Chaucer's 'The Prologue & Three Tales' published in 1934 using pages 39-98 (this includes The Nun's Tale). This traditional Japanese kusudama (modular origami ball) consists of 30 individual pieces of paper:

Skartovačka style: k tomuto vám stačí libovolný tisk a buďto trpělivost kreativní práce v čase vánočním, nebo pravidelná netrpělivost z toho, že Váš bad content ještě existuje. Pokud to druhé máte, jistě vlastníte  skartovačku. Pokud jste spíš poctiví, máte asi doma nůžky. Základem je nastříhat několik zhruba stejných proužků a pak je proplést podle libosti do sebe. Jste-li talent, výsledek může být překvapivý:

Zlatý hřeb – to vůbec nejlepší, nejestetičtější a nejjednodušší: Barvou Vánoc je červená a to se, i přes občasné nájezdy vínové a tmavě zlaté, nikdy nezmění … které noviny jsou rudé a  udělají na Vašem stromečku pořádné Haló? Už víte ?  Takže jednoduše: Překonejte špatné svědomí , kupte si tento tisk, zmačkejte ho do kuličky, vyhoďte ho do koše a netrefte se. Máte? Teď to revolučním způsobem uchyťte na stromek. Když se vám to nebude líbit, radši to sesaďte. That’s it

.

 

Přidat komentář